ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΤΟΠOΘΕΣΙΑ

Απολαμβάνοντας την διαμονή σας στο Μέθεξις Boutique Hotel, δεν πρέπει να παραλείψετε να επισκεφτείτε την ιστορική περιοχή και μερικά από τα σπουδαιότερα αξιοθέατα της.

ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ το χωριό

Η Δημητσάνα είναι ένας από τους πιο όμορφους και δημοφιλείς παραδοσιακούς οικισμούς της Αρκαδίας. Βρίσκεται σε υψόμετρο 946 μέτρα χτισμένη σε μια ορεινή τοποθεσία πάνω σε λoφοράχη και έχει πληθυσμό περίπου 342 κάτοικους. Χιλιάδες επισκέπτες έρχονται στην Δημητσάνα, ειδικά τους χειμερινούς μήνες. Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες για το χωριό θα βρείτε στην παρακάτω διασύνδεση.

Περισσότερα

Οι κορυφαίες επιλογές της περιοχής

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ στην Δημητσάνα

museum

Πολιτιστική Κληρονομιά

Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης βρίσκεται στην τοποθεσία Κεφαλάρι Αη-Γιάννη λίγο έξω από τη Δημητσάνα. Δημιουργήθηκε το 1997 από το Πολιτιστικό Τεχνολογικό Ίδρυμα ΕΤΒΑ μετά από ανακαίνιση εγκαταλελειμμένων προβιομηχανικών εγκαταστάσεων, με χρηματοδότηση από το Β΄ και Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης είναι ένα θεματικό μουσείο που προβάλλει τη σημασία της υδροκίνησης στην Αρκαδία.

Περισσότερα

lousios2

Πεζοπορία, Κανόε-καγιάκ και Ράφτινγκ

Λούσιος ποταμός

Ο Λούσιος είναι ποταμός της Πελοποννήσου, παραπόταμος του Αλφειού, με μήκος περίπου 23 χιλιομέτρων ο οποίος περνάει δυτικά της Δημητσάνας και διασχίζει ένα εντυπωσιακό φαράγγι μήκους 15 χιλιομέτρων και πλάτους περίπου 2 χιλιομέτρων, προτού καταλήξει στον Αλφειό, κοντά στην Καρύταινα. Στις δύο πλευρές του φαραγγιού βρίσκονται δύο ιστορικές μονές, η Μονή Φιλοσόφου και η Μονή Προδρόμου. Το φαράγγι χαρακτηρίστηκε, το 1997, περιοχή ενιαίου αρχαιολογικού χώρου και προστατεύεται από το υπουργείο Πολιτισμού. Ο Λούσιος προσφέρεται για εναλλακτικό τουρισμό (πεζοπορία, κανόε-καγιάκ και ράφτινγκ).

Περισσότερα

GOPR0181

Θρησκευτικός Τουρισμός - Πεζοπορία

Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου

Η Μονή Προδρόμου ή Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου βρίσκεται στο ύψος της διαδρομής που ενώνει την Δημητσάνα με την Στεμνίτσα, σκαρφαλωμένη κυριολεκτικά πάνω σε κάθετο βράχο στο φαράγγι του ποταμού Λούσιου. Η μονή χτίστηκε τον 16ο αιώνα και διαδραμάτισε σπουδαίο ρόλο κατά την Ελληνική επανάσταση του 1821 στην περίθαλψη αλλά και τον ανεφοδιασμό των Ελλήνων αγωνιστών. Πέρα από την πλούσια θρησκευτική και ιστορική της παράδοση, καταφέρνει να αποτελεί πώλο έλξης πλήθους επισκεπτών και για την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική της.

GOOGLE MAPS

GOPR0164

Θρησκευτικός Τουρισμός - Πεζοπορία

Ιερά Μονή Φιλοσόφου

Η Μονή Φιλοσόφου βρίσκεται στην χαράδρα του ποταμού Λούσιου, νότια της Δημητσάνας. Η Μονή αποτελείται από δύο μοναστηριακά συγκροτήματα, ένα παλαιό και ένα νέο, τα οποία βρίσκονται σε μικρή απόσταση μεταξύ τους και είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου και γιορτάζει στην απόδοση της εορτής, στις 23 Αυγούστου. Από τα παλαιότερα βυζαντινά μνημεία της Ελλάδας, ιδρύθηκε το 963 από τον Ιωάννη Λαμπαρδόπουλο από τη Δημητσάνα, τον επονομαζόμενο «φιλόσοφο», ο οποίος ήταν γραμματέας («Πρωτοκρίτης») του αυτοκράτορα Νικηφόρου Φωκά. Από το προσωνύμιό του πήρε και η Μονή το όνομά της.

Περισσότερα

gortyna

Αρχαία Μνημεία - Πεζοπορία

Αρχαία Γόρτυνα Αρκαδίας

Η Αρχαία Γόρτυνα ή Γόρτυς ήταν αρχαία πόλη των Αρκάδων στην δεξιά όχθη του Λούσιου ποταμού. Ερείπια της αρχαίας πόλης βρίσκονται σήμερα κοντά στο χωριό Ατσίχολο Αρκαδίας στο μέσο της διαδρομής από Καρύταινα προς Δημητσάνα. Το 1941 έγιναν πρώτη φορά ανασκαφές από τη γαλλική αρχαιολογική σχολή των Αθηνών. Οι έρευνες έδειξαν ότι ήταν πανάρχαια Αρκαδική πόλη που μετά την δημιουργία και εποικισμό της Μεγαλόπολης μειώθηκε αισθητά σε πληθυσμό αλλά συνέχισε να υπάρχει μέχρι τους πρώτους Βυζαντινούς χρόνους. Από το όνομα αυτής της πόλης η ευρύτερη περιοχή σήμερα ονομάζεται Γορτυνία, Δήμος Γόρτυνος.

Περισσότερα

IMAimalyon

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ιερά Μονή Αιμυαλών

Η ιστορική Ιερά Μονή των Αιμυαλών βρίσκεται λίγο πιο έξω από τη Δημητσάνα, χτισμένη μέσα στο βράχο. Ιδρύθηκε το 1608 από τον ιερομόναχο Γρηγόριο Κοντογιάννη και την αδερφή του, μοναχή Ευπραξία Παϊσία Κοντογιάννη, από τους Αιμυαλούς, χωριό του νομού Μεσσηνίας, από όπου πήρε και το όνομά της. Η Μονή Αιμυαλών προσέφερε σημαντικές υπηρεσίες στο ελληνικό γένος, τόσο κατά τα σκοτεινά χρόνια της Τουρκοκρατίας όσο και στη διάρκεια του Απελευθερωτικού Αγώνα. Η Μονή Αιμυαλών είχε μία μακρά ανθίζουσα πορεία, η οποία όμως άρχισε να αναχαιτίζεται προς τα τέλη του 19ου αιώνα, που οδήγησαν στη συνένωσή της με την Ιερά Μονή Προδρόμου, μετόχι της οποίας παραμένει μέχρι σήμερα.

GOOGLE MAPS

dimitsana church museum

Θρησκευτική Κληρονομιά

Εκκλησιαστικό Μουσείο Δημητσάνας

Στο ιστορικό χωριό λειτουργούσε μια από τις σπάνιες ιερατικές σχολές της Πελοποννήσου, το Φροντιστήριο Ελληνικών Γραμμάτων, από όπου αποφοίτησαν πολλοί μητροπολίτες και λόγιοι, ανάμεσά τους ο Γρηγόριος ο Ε’ και ο Παλαιών Πατρών Γερμανός. Το Εκκλησιαστικό Μουσείο της Δημητσάνας δημιουργήθηκε το 1992 και στεγάζεται στην αναπαλαιωμένη οικία του Γρηγορίου του Ε’, κοντά στην πλατεία του ιστορικού χωριού της Δημητσάνας. Περιέχει παλαιά ιερά σκεύη, εικόνες, ιερά άμφια αποτελεί υλοποίηση μιας ιδέας του μητροπολίτη Γόρτυνος & Μεγαλοπόλεως κ. Θεόφιλου.

GOOGLE MAPS

Οι βασικές αναζητήσεις στην Google με τις οποίες μας βρίσκουν οι πελάτες μας.

Δημητσάνα Πελοπόννησος πρωτεύουσα Γορτυνίας Νομού Αρκαδίας σχέδιο Καλλικράτης Δήμος Γορτυνίας παραδοσιακός οικισμός τοποθεσια δημητσανα. ορεινή Δημητσάνα υψόμετρο 946 μέτρων Μεγαλόπολη δήμου Γορτυνίας Δήμου αρκαδική πόλη Τεύθις χωριά Παλαιοχώρι Καρκαλού μονές Αιμυαλών Φιλοσόφου Δημητσανίτες. κρυφό σχολειό 1821 Δημητσανίτικο μπαρούτι Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης Εθνομάρτυρας Πατριάρχης Γρηγορίος του Ε΄ Μητροπολίτης Παλαιών Πατρών Γερμανός μουσείο Δημητσάνας που στεγάζεται λαϊκή τέχνη αρχαιολογική συλλογή. Αρκαδική πόλη Τεύθις Ζιγοβίστι Ζάτουνα Στεμνίτσα Μονή Φροντιστήριο Ελληνικών Γραμμάτων σχολή Δημητσάνας τοποθεσια δημητσανα. Μπαρουτόμυλων Δημητσανιτών Επανάσταση Φιλική Εταιρεία Τριπολιτσάς περιοχή Γορτυνίας Παπαφλέσσας αρχοντικό Αντωνόπουλου Κολοκοτρώνης Δημητσανίτες αδελφούς Σπυλιωτόπουλους μπαρουτόμυλοι. Αρχιεπίσκοπος Δημητσάνας Θεόφιλος απελευθέρωση Τριπολιτσάς Δημητσανίτης μητροπολίτης Αμυκλών Τριπολιτσάς Δανιήλ εθνομάρτυρες Πατριάρχης Γρηγόριος Ε’ Ιωσήφ Αντωνόπουλος Δημητσανιώτες Φιλική Εταιρεία Π.Π. Γερμανός. Μπαρούτι μπαρουτόμυλων Βενετική κατάκτηση πυρίτιδα μοναστήρια σφαίρες φυσίγγια Δημητσανίτες μπαρουξήδες Δημητσάνα μπαρουταποθήκη του Έθνους. Πετρόχτιστος οικισμός αρχοντικά Γορτυνία παραδοσιακός τοποθεσια δημητσανα αξιοθέατα Βιβλιοθήκη Δημητσάνας αρχοντικό Γρηγορίου Ε΄ δημοτικό σχολείο δημητσάνας Σχολή Δημητσάνα διτάξιο σχολείο σχολείο θηλέων ειρηνοδικείο Ψωφίδος. Περιοχή σημαντικά αξιοθέατα παλαιά νέα Μονή Φιλοσόφου Μονή Προδρόμου φαραγγιού του Λούσιου Ζυγοβίστι η μονή Κερνίτσας Μονή Αιμυαλών. Φαράγγι Λούσιος ποταμός Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης υδροκίνηση Δημητσάνα Δήμου Θεισόας Δήμο Δημητσάνης Κοινότητα Δημητσάνης Δήμο Γορτυνίας. λουσιος ποταμος κωμόπολη Δημητσάνας επαρχία Γορτυνία αρχαία Τεύθις Παυσανίας 174 μ.Χ. έθιμο του Μακαρονά το κάψιμο του Μακαρονά Καθαρά Δευτέρα Δημητσιάνικο μπαρούτι τοποθεσια δημητσανα. Πρόσβαση Λούσιο φαράγγι χωριό Παλαιοχώρι χωριό Μάρκος νέο συνοικία Πλάτσα νέο Αρχαιολογικού Μουσείο Βυτίνα Λαγκάδια Στεμνίτσα Τρίπολη Ζάτουνα χωριά της Ηραίας Παλούμπα Ράφτη Λουτρά μονή Φιλοσόφου μονή Προδρόμου αρχαία Γόρτυνα χωριά Ελληνικό και Μάρκος. Μοναδική τοποθεσία ποταμού Λούσιου ορεινό Αρκαδικό τοπίο παράδοση ιστορικού οικισμού Δημητσάνας τοποθεσια δημητσανα πεδιάδες Αρκαδίας μαγευτική πόλη της Δημητσάνας.

Your cart is empty.

0 in cart
Close
Messenger